zaterdag 30 juni 2018

Juni 2018

Vanaf de haven van La Línea is het slechts 500m wandelen naar Gibraltar.
De grensovergang wordt goed gecontroleerd.
Voorbij de douane wandel je over de startbaan richting centrum. We kiezen voor de bus en stappen af aan Main Street. Een gezellige shoppping straat waar vooral veel tabak/drank, parfumerie en juwelenwinkels te vinden zijn. Men kan hier taxfree kopen. Verder bezoeken we nog een glasblazerij.
In ons dorpje (La Linea) is niet veel te beleven, maar dat maakt het net zo authentiek. Voor een gezellige tapas bar moet je niet naar een grote stad. Hier tussen de Spanjaarden aan de toog smaakt het dubbel zo lekker.
Even buiten het centrum lopen we totaal onverwacht een klein museum binnen en ontdekken prachtige portretten geschilderd door José Cruz Herrera. Een plaatselijke kunstenaar heeft met allerlei metalen voorwerpen, couverts, potten en pannen..., in de hall mooie figuren neergezet.
We zetten onze trip verder naar Estepona. Tot onze verbazing is ook hier nog geen massatoerisme aanwezig. Daar zijn we alleen maar blij om.
Het stadje kleurt fleurig door de gekleurde bloempotten aan de geveltjes. Iedere straat heeft zijn kleur. Het strand ligt er bijna verlaten bij.
In het bergachtig achterland maken we een rit naar Casares. Prachtig hoe het witte dorpje tegen de berghelling is aangebouwd en het uitzicht is wondermooi. Boven ons hoofd zoeken grote roofvogels naar een prooi. Of het nu arenden, gieren, buizerd of iets anders is, het maakt voor ons niet uit, hun zweefvluchten over de vallei zijn indrukwekkend.

Als we een paar andere badplaatsen bezoeken zoals Marbella, Benalmadena, Fuengirola en Malaga, dan blijkt dat we in Estepona nog erg rustig liggen. Behalve af en toe wat dronken Britten die onze nachtrust verstoren. Om niet te spreken van de krijsende zeemeeuwen.
De voetbalgekte heeft ook hier toegeslagen en in bijna elke bar staat een TV waarop de wedstrijden kunnen gevolgd worden..

Ondertussen varen we reeds 10 jaar met onze Aeolus waarvan meer dan 4 jaar bijna continu aan boord.
Na wekenlang twijfelen is de kogel door de kerk. We stoppen met varen en willen ons leven vanaf komende winter anders gaan invullen. Via een makelaar wordt de boot te koop gezet. Afwachten maar (denken we).
Lang moeten we niet wachten want na 3 dagen is de boot al verkocht. We moeten er effe van bekomen.

De nieuwe eigenaars, een Italiaans koppel, zal haar overbrengen naar Griekenland.
Wij gaan midden juli naar huis en sluiten onze blog hier af.
Bedankt aan iedereen die ons volgde en voor alle leuke reacties,
Geen opmerkingen: