woensdag 28 maart 2018

Maart 2018

Nog steeds geen prettig weertje. Het stormt op zee en alle visserboten liggen op de wal. De voorspellingen voor de komende dagen blijven bar slecht. Af en toe valt de regen met bakken uit de hemel. We laten het niet aan ons hartje komen en verkennen verder het binnenland. Steeds opnieuw staan we verstelt van de prachtige uitzichten, de groene heuvels en majestueuse bomen. Sommige dorpjes, zoals Alte, zijn een bezoekje waard. Er is een beroemde dichter geboren en die wordt geeerd met een borstbeeld in het museum en gedichten in het parkje. Het riviertje dat door het dorp stroomt is roodbruin van kleur, niet echt aantrekkelijk om in te gaan zwemmen maar voor de plaatselijke eenden is dat helemaal geen bezwaar.
In Monchique vieren ze de 'Feira Enchidos', letterlijk vertaald 'Het Worstenfeest'. We zijn nieuwsgierig en trekken de heuvels in naar het bergdorp dat bijna helemaal verdwijnt in de regen en mist. Hoge bomen met massa's gele bloemen (mimosa) omzomen onze weg naar boven. Onderweg proberen we ons voor te stellen hoe het er zou uitzien met mooi weer.
Op het dorpsplein staat een reuzegrote tent met daarin een heleboel stalletjes waarin de plaatselijke middenstand hun artisanale producten verkopen. Overal mag je proeven en naast de grote variatie worsten komen ook honing, confituur, brood, gebak en drank ruimschoots aan bod.
Midden in de tent staat een groot podium, een Fado zangeres, begeleid door muziekanten komt de boel 'opvrolijken'. Het moet gezegd, ze kan echt goed zingen. Het is van een beter niveau als de kandidaten die meededen aan 'Sons do Fado'.
Het regent op sommige plaatsen binnen zodat we af en toe binnen in de tent ons regenscherm moeten gebruiken.
Ook de volgende dagen rijden we langs lieflijke dorpjes en wondermooie baaien we passeren een luguber kapelletje waarvan de binnenkant is opgebouwd met de skeletten uit een oud kerkhof. Uiteraard maken we tussen de buien door veel tijd voor korte wandelingen.
Naar het einde van de maand toe begint het weer eindelijk wat te beteren. Er zit nog een koude harde wind maar de temperatuur klimt al iets hoger en dat doet deugd.

de foto's op : https://photos.app.goo.gl/lL64UFnoFsHJybGf2

privĂ© : https://photos.google.com/share/AF1QipNc807mranHNRPAm7JUKUOhDdNvadj2mdqtWtU1bCfU_3BXoJTFqxEDd4kGDKtV-w?key=VG1EcHJwaUk3WWpHa2NRLTRlNGpFSWE5eW4yZnBn

Geen opmerkingen: