woensdag 28 februari 2018

vervolg februari

De voorbije dagen hebben we Albufeira een beetje beter leren kennen. Na één fameuze klim kunnen we de lift nemen naar het strand en daar een strandwandeling maken zo ver als we willen. Voor een bezoek aan het centrum hebben we de keuze, ofwel via het strand, daar is een paar honderd meter verder een roltrap die je weer naar boven brengt. Ofwel via de baan; Dit laatste vraagt wat meer inspanning maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de prachtige uitzichten.
Ook in de stad is het constant stijgen en dalen. De oude stad met zijn smalle straatjes is gezellig maar o zo toeristisch, en dan zitten we nog in het laag seizoen. Ik wil niet weten hoe het hier in de zomermaanden aan toe gaat. We maken een paar mooie plaatjes en ontwijken de stalletjes vol met prullaria. Eerlijk gezegd bevallen de dorpjes in het achterland en de ongerepte strandjes in de buurt, ons veel beter.

Met het openbaar vervoer rondrijden is voor buitenlanders niet zo eenvoudig. De bushaltes zijn bijna onzichtbaar, de uurroosters helemaal en het traject onbegrijpbaar. Er staan op de bushalte geen naam van de halte zodat je niet weet waar je je bevindt. Als we het aan een inwoner vragen krijgen we telkens hetzelfde antwoord 'ongeveer een half uurtje wachten'. Zelfs in de Marina weten ze niet welke bus aan welke halte stopt, laat staan waar je de bus moet nemen naar een bepaalde plaats.
Het makkelijkste is om op eender welke bus te stappen, ze rijden allemaal naar het centrale busstation (hoog buiten de stad), daar dan uit te zoeken welke lijn je moet hebben en met de gps van je telefoon te volgen en te bepalen waar je moet afstappen. Ik garandeer je, je bent er een halve dag zoet mee.

Nu ja we hebben tijd maar als we met onze boodschappen van de supermarkt komen willen we toch graag thuis geraken op een makkelijke manier.
We doen een proef: Vanmorgen vertrokken we om 10u te voet naar de 'Continente' (supermarkt) een half uurtje stappen, omhoog, omlaag... Boodschappen doen. Rond 11u30 komen we buiten en gaan op zoek naar de bushalte. Na ruim 45 minuten komt de eerste bus, die brengt ons naar het grote busstation. Daar weer een 20 minuten wachten... Uiteindelijk komen we om 14u terug aan boord. In totaal 4uur onderweg.
Als we het traject te voet afleggen dan is het 45' heen en 45' terug, een uurtje shoppen, in totaal 2u30 onderweg. Vermits we ook wat aan onze conditie moeten denken is deze laatste optie de beste.

Het mooie weer is omgeslagen in volle dagen regen en wind. Niet echt aangenaam om in buiten te lopen. Zullen we februari afsluiten met een klein beetje klagen?

Foto's: via de link van februari hebben we nog enkele foto's toegevoegd. 

Geen opmerkingen: