dinsdag 20 februari 2018

Februari 2018

Vorige week zijn we aangekomen in de Algarve. De haven van Albufeira ligt nog een beetje in winterslaap maar het zonnetje overdag geeft al behoorlijk wat warmte.
Met een huurauto verkennen we de streek. Volgens mij zijn we hier in het mooiste seizoen van het jaar. Boomgaarden en tuinen vol appelsienenbomen, klaar om te oogsten. Langs de baan staan massa's stalletjes van boer en tuinder en we kunnen er niet aan weerstaan. Het moet gezegd, ze zijn echt superlekker! Niet alleen de appelsienenbomen, ook de roze bloesems van de amandelbomen, geven het groene landschap extra kleur. Het is hier prachtig! Ongelooflijk veel ooievaars hebben hier hun nest gebouwd. Hun klepperen is van ver al te horen.
De dorpjes in het binnenland hebben hun charme nog niet verloren. Op zaterdag bezoeken we de markt van Loulé. De markthal op zich is al de moeite om te zien en in de smalle steegjes is het heerlijk om te wandelen.

Silves is de 'hoofdstad van de appelsien' met heel steile smalle straatjes en een mooi kasteel.
Ook in Faro ontdekken we gezellige pleintjes en mooie gebouwen.
We hebben gelezen dat in Lagoa een 'Festival do Fado' plaats vindt maar als we aan de concertzaal komen staat die er totaal verlaten bij. Op de terugweg zien we plots een groep mensen staan aan een soort van parochiehuis. Hier is precies iets te doen. En ja hoor, we zijn waar we willen. Het bovenzaaltje is veel te klein voor de grote opkomst. Er wordt geschoven met stoelen en tafels en van de zolder worden nog zeker 50 stoelen aangebracht. Van oude opa's tot een plaatselijk 'Heintje', iedereen stelt zijn of haar zangtalent ten toon. Mooi gitaarspel en melancholische melodieën, teksten die we niet kunnen verstaan. Toch is het genieten van deze authentieke voorstelling.

Prachtige wandelingen langs de kust staan vanaf nu bijna dagelijks op ons programma.


foto's :https://photos.app.goo.gl/jjM3NHw8cABD54q02
privé: https://photos.google.com/share/AF1QipOILmrZHd9yn_uIcNGXubyD433ceMWCbXca49BR7PNBpGVPHQ_JEKn6lQ-6z7tB-w?key=MjRxMXpzSC1mT2pRWnc4cWp1cE15UjI1MEpTWTlR

Geen opmerkingen: