maandag 4 december 2017

December

Het was een gezellige week in gezelschap van Carla en Hugo, samen ontdekten we toch weer enkele nieuwe plekjes op dit eiland.
Hoogtepunt van onze rondrit was deze keer het bezoek aan de (nog actieve) vulkaan.
Als bewijs hiervan giet men een emmertje water in één van de openingen, dit wordt binnen enkele seconden opgewarmd tot 400° en omgezet in een geiser. In een grotere opening zien we hoe een stapeltje droge takken, door de hitte, in enkele seconden vuur vatten. Het is spectaculair.
Een bezoekje aan de wijnhuizen konden we natuurlijk ook niet laten liggen.
Tijdens onze rondrit stootten we toevallig op een Vlaamse filmcrew die een spotje kwamen opnemen voor één of andere verzekeringsfirma. Onder hen ook een enkele BV's, Tom Waes, Dominique Monami en Kirsten Flipkens.
In beetje cultuur opsnuiven... in het casa museo César Manrique deze kunstschilder-beeldhouwer-architect (1919-1992) bepaald nog steeds het landschap op dit eiland. Gebouwen mogen niet hoger dan 4 verdiepingen, de kleur van de huizen wit of een zeer lichte kleur, de ramen en deuren in groen, blauw of bruin. Manrique wilde niet dat de natuur beschadigd werd door massatoerisme, zijn woonhuis en atelier is opengesteld voor publiek. Wanneer we onderweg even stoppen voor een panoramisch uitzicht, hangen er in de lucht wel minstens 25 deltavliegers. Het lijkt wel een vlucht roofvogels die rond hun nest hoog op de rots, uitzwermen.

Ondanks het mooie weer voelen we ons al helemaal in kerstsfeer. Alle winkels zijn hier vanaf begin november al versierd met lichtjes en kerstrozen. Er hangen massa's gedroogde hammen, stapels gevulde geschenkdozen en extra standen met heel veel 'zoetigheden'.  In het winkelcentrum staat een grote kerstboom versierd met zonnehoeden en strandballen met daarnaast een kerstman in korte broek.

Met nog een paar heerlijke zeiltochtjes langs de kust sluiten we ons verblijf op de Canarische eilanden af.
We laten jullie nog even meegenieten via onze laatste foto's van Lanzarote en wensen iedereen alvast fijne Kerstdagen en een spetterend eindejaar.
Tot volgend jaar!

Foto's:https://photos.app.goo.gl/SbsU9CEl9FogJg5G3

Privé:https://photos.google.com/share/AF1QipMbZMWITQbaYJit_jUVwnXnGQYUITOTmE1U0dMS29mZEg1VHhXSS1uNU1iWEMwUGQxZWpBHbZdbUSuB0AiBZsGtLRrkEySkvfdpdNxAlw?key=

Geen opmerkingen: