woensdag 3 augustus 2016

Eind juli 2016
De maand juli was er eentje vol muziek en dans.
Het concert 'Carmen' van Bizet ging door op een bijzondere locatie. Speciale bussen brachten de toeschouwers tot aan de haventerminal en dan volgde een wandeling naar een gigantische openluchtschouwburg. Het podium met 3 koren een muziekensemble en operazanger(essen) bevond zich tussen opgestapelde containers. Het publiek genoot van op de kade met aan de ene kant kranen en containers en aan de andere kant het water. Op grote schermen konden we alles goed zien.
In de oude binnenstad vormen gezellige pleintjes en de trappen rond de kathedraal een mooi decor voor dans en muziek.
Maar aan boord vervelen we ons ook niet. Een klein Zweeds zeilbootje begint plots te zinken. Met man en macht worden emmers water over boord gegooid. Daarna moet de hele inboedel eraan geloven en als dat allemaal achter de rug is staat het deurtje dag en nacht open om te verluchten.
Een paar dagen later hangt er aan de reling 'te koop'. Regelmatig komen geïnteresseerde types kijken. En ja hoor 3 weken later komt de nieuwe eigenaar (een Spanjaard) aan boord. Het bootje moet op de wal maar de buitenboordmotor geeft alleen heel veel rook. Er wordt gesleuteld en met hamers op geklopt maar het motortje blijft koppig weigeren. Ondertussen zijn de 'buren' al heel behulpzaam geweest en komen ze aan met lange roeispanen. Het zeilbootje wordt al roeiend naar de slipway gebracht.
Een paar dagen later vaart de trotse kapitein (op motor) zijn nieuwe aanwinst terug naar de ligplaats.
Het bootje is nu mooi overschilderd en op de romp staat 'Den Helder - Netherlands'. Weer een 'valse Nederlander' die omwille van administratieve en financiële redenen zijn bootje in Nederland laat registreren. Vaart nog wel met een Zweedse vlag, en zou ook een Spaanse beleefdheidsvlag moeten hebben .... Maar we zijn in Spanje hé, dus het steekt allemaal niet zo nauw ;-)
O ja en dan hebben we nog een ijverige buurvrouw die aan dek haar waterkoker wilde afwassen. Het ding gleed uit haar handen floeps het water in. Snel zocht ze haar schepnet maar tegen die tijd was het keteltje al te ver afgedreven. Roger (die op dat moment ijverig Spaans aan het studeren is) wordt dringend aan dek geroepen. Samen leggen we de bijboot in het water en Roger roeit met flinke slagen richting waterkoker. De buurvrouw is dolgelukkig met deze reddingsactie en vertelt ons de volgende dag dat het ding nog perfect werkt.

foto's:https://goo.gl/photos/uWuKi4efqh3jeBAF7

privé:https://plus.google.com/106250560283598645176/posts/AxrB9AEq4yv

1 opmerking:

Melinda zei

Ah, nu weten we hoe het zit met het bootje van Magnus (het zinkende bootje aan jullie steiger). Bedankt voor de update ;-).
Groeten,
Melinda Wolthuis
SY Bolle