woensdag 13 juli 2016

Wel, hier zijn we terug van weggeweest.
We hebben besloten om voorlopig in Las Palmas op Gran Canaria te blijven, zeker tot eind september. In augustus en september krijgen we bezoek en daarna zien we nog wel.

De voetbalgekte was hier ook een feit. Maar nadat Spanje al vlug terug naar huis mocht, werden de supportersartikelen al snel uit de winkelrekken gehaald. De matchen van de Rode Duivels waren enkel te bekijken vanop het terras van een Chinees restaurant. We hebben dus de voorbije weken alle mogelijke Chinese schotels zien passeren. De eerstvolgende maanden voor ons geen Chinees meer.

Juli en augustus zijn hier festival maanden met allerlei optredens gaande van klassiek over ballet, dans, bebop, rock tot jazz. Kleine sfeervolle pleintjes lenen zich uitstekend om te genieten van kleine podia.
Deze week gingen we zaterdag naar het "be bop a lula" festival met muziek uit de bebop en vroege rock periode. Erg leuke ervaring, we hebben ervan genoten. Een vol programma met danslessen voor ouders en kinderen, een retro-markt, oude brommers met hoog stuur...
Donderdag avond staat Rigoletto van Verdi op het programma. Dit gaat door in de oude stad op het St. Ana plein, voor de kathedraal.
Zaterdag avond gaan we luisteren naar 'Carmen' van Bizet. Een haven terminal met muren van gestapelde containers wordt verheven tot "concertgebouw". We kijken er naar uit.
Voor de volgende week moeten we onze keuzes nog maken, maar lijkt het vooral jazz te worden.

Op het strand kregen we een voorstelling van 'Lucha del garrote' een oude gevechtssport die men terug wat nieuw leven probeert in te blazen.

Op een zondagmorgen staan er plots amateur-schilders in de rij om zich in te schrijven, dan een plaatsje uit te zoeken met de perfecte lichtinval en daarna hun talent ten toon te spreiden. Het niveau is bij de meesten nogal bedenkelijk. De op andere dagen zo drukke winkelstraat wordt voor enkele uren omgetoverd in een Spaanse versie van Mont Martre.

Om onze dagen te vullen zijn we op zoek gegaan naar een gezond en aangenaam tijdverdrijf. Leren surfen was voor ons niet echt een optie, zeker niet toen we zagen dat de eerste lessen eruit bestaan om in het slijk te ploeteren. Uiteindelijk vonden we een passende bezigheid. Sinds 2 weken vertrekken we iedere morgen met de bus naar Los Palmeros golf. Eén maal per week krijgen we les en de andere dagen gaan we oefenen. Het golf terrein ligt boven de stad Las Palmas, je hebt er een prachtig uitzicht over de stad en de zee.
Nadien komen we te voet naar beneden (4 à 5 km), doen onze inkopen en wandelen naar huis om te gaan lunchen.
Na een (korte) siësta is het dan tijd om wat Spaans te leren / te herhalen, of wat karweitjes te doen, kranten te lezen en e-mails te schrijven.
En zo verlopen onze dagen en blijven we het nog steeds tof vinden.

de foto's:https://photos.google.com/share/AF1QipM9xbB1MYyU242UzelNuUqWqst7gkbDgUomWU2Mlqb-GoeQHSN7bOOkPHHjrtRmmg?key=aGVoVWVmTzBndFdFbmFubFNvSFcwSUttX1YwbUZB

prive:https://plus.google.com/u/0/photos/106250560283598645176/albums/6306832269843181265?authkey=CI_a_N2Hx4GfpgE

Geen opmerkingen: