vrijdag 26 februari 2016

Februari is voorbij gevlogen. Verjaardag, Valentijn, carnaval... genoeg verstrooiing in deze korte maand. Reden genoeg om eens lekker uit eten te gaan en te genieten van de heerlijke Canarische keuken.
De amandelbomen staan in bloei en dat lokt ons weer het binnenland in. Het is een prachtig zicht maar vooral ook een streling voor de neus.
Er staat hier best wel een pittig windje met af en toe een bui en golven van meer dan 4m.
Het is geen straf om nog even te blijven want de stad is weer in feeststemming.
Het programma voor carnaval spreidt zich uit over de ganse maand. Allerlei wedstrijden worden georganiseerd. De verkiezing van 'La Reina', 'La Reina infantil' en de 'Drag Queen' en de mooiste body-painting, maar ook voor de beste muzikale act. In deze wedstrijd brengen verschillende groepen hun eigen sarcastische teksten (meestal politiek getint) die ze op op muziek hebben gezet.
Elke week is er wel één of andere wijk die carnaval viert. Overdag is het een gezellig familiefeest waar het ganse gezin inclusief opa en oma, volledig verkleed aan deelneemt. Maar de jeugd feest natuurlijk door tot in de vroege uurtjes. Het thema voor dit jaar was de "tijd van de cotton club"(periode van de charleston).
De carnavalsperiode wordt afgesloten met een grote 3 uur durende optocht waarin 'La Reina' en de eredames door iedereen kunnen bewonderd worden. Kleurrijke groepen dansen voorbij op het ritme van opzwepende muziek. Ze worden gevolgd door een 50 tal omgebouwde vrachtwagens en bussen die gesponsord zijn door bedrijven en clubs. Volgeladen met enthousiaste feestvierders en gevolgd door grote groepen verklede dansende en zingende carnavalisten.
Met de verbranding van de sardien en een groots vuurwerk komt er een einde aan deze Carnavalsperiode.
In tegenstelling tot bij ons wordt er zeer weinig met confetti en slingers gegooid en zien we ook geen carnavalswagens die met één en ander de spot drijven. Maar zoals overal is het een gezellige boel waar je alleen maar vrolijk van wordt.
We kijken vol verwachting uit naar de weersvoorspelling voor begin maart om dan te beslissen welke richting we uitvaren om Madeira aan te kunnen lopen.


De foto's :https://goo.gl/photos/GFcx4k2ZwWt5ALih8

Geen opmerkingen: