zondag 31 januari 2016

Aan iedereen de beste wensen voor een gezond en verrassend leuk 2016.

De bootwerkzaamheden in december zijn vlot verlopen zonder ernstige problemen of aanpassingen.
Maar de dag van ons vertrek, laat onze koelkast ons plots in de steek. Eerste werk dus als we terugkomen. Het was gelukkig maar een kleinigheid, een los contactje, en dus snel weer hersteld.

Bij onze aankomst thuis werden we verrast. Geen wervelende sneeuwstormen, snijdende winden of gladde wegen, maar wel een zachte (bijna) lente temperatuur zodat we heel snel konden acclimatiseren.
Ondertussen zitten we weer heerlijk in het zonnetje plannen te maken voor de komende periode.
We hebben de knoop doorgehakt en beslist om richting Middellandse Zee te varen. Op die manier zijn we sneller thuis en blijven we makkelijker bereikbaar voor de familie.
Om te beginnen willen we via Lanzarote naar Madeira oversteken, de beste periode om dit traject te bezeilen is (vanaf) maart.
We hadden het geluk om hier in de haven iemand te treffen die ons voor een zacht prijsje zijn nog zeer recente kaarten en pilots verkocht. Hiermee geraken we we al tot Italiƫ.
De tussenliggende tijd gebruiken we om dit alles te bekijken en ons hierop voor te bereiden.

Binnenkort is het Carnaval en dat is hier ook duidelijk te zien. Op Santa Catalina hebben ze een gigantisch podium gebouwd en ruime tribunes. Er zijn tal van festiviteiten gepland.

                              

Geen opmerkingen: