maandag 30 november 2015

De spanning voor het vertrek van de ARC loopt op. In de haven liggen de deelnemers uit alle mogelijke windstreken, feestelijk bevlagt. De plaatselijke supermarkten rijden af en aan met bevoorrading. We moeten plaats maken en gaan met veel plezier ankeren in de baai.
Nu kunnen we onze opklapbare wieltjes die we gemonteerd hebben onder onze dinghy, eens uittesten. Als we aan land gaan, varen we naar het strand en het is super gemakkelijk om de wieltjes dan naar beneden te klikken en de boot door het losse zand tot boven de vloedlijn te trekken. Voor ons geen zwaar hef en sleurwerk meer, we zijn er heel blij mee.
Terwijl we voor anker liggen worden we aangesproken door een kanovaarder. Het blijkt een Vlaming te zijn die in Zweden woont. We spreken af om samen iets te gaan eten en zo maken we kennis met Erik en de Zweedse Anna. Een gezellige avond met een sympathiek koppel.

Als de eerste groep deelnemers aan de ARC vertrekt, staan we een beetje aangeslagen op de kant. Het gaat om een 60-tal boten die via Kaapverdië naar de Caraïben varen.
Wat een mooi zicht om hen één voor één zwaaiend te zien uitvaren naar de verzamelplaats een paar mijl buiten de haven en dan op het startschot de kleurrijke halfwinders te zien hijsen.

Op de steiger worden we ondergedompeld in een gezellige, bijna feestelijke drukte.
De grootste groep deelnemers aan de ARC (zo'n 200 boten) maken zich klaar om op 22/11 te vertrekken, van hieruit rechtstreeks naar St-Lucia.
Zondag voor vertrek zijn er 2 (internationale) misvieringen speciaal voor de vertrekkers.
Er is een vlaggenparade waarin alle deelnemers in stoet en opgeluisterd door plaatselijke muzikanten, rond de haven trekt.
Daarbovenop krijgen we een demonstratie van een reddingsoperatie op zee met een helikopter en dan spreken we nog niet over het vuurwerk. Van feest gesproken.

Even uit de drukte... een uitstap naar de Botanische Tuinen een paar kilometer buiten de stad, dat lijkt ons wel wat.
Het is er wondermooi ! De tuinen liggen gedeeltelijk op een steile helling. Eerst dalen en later weer klimmen langs smalle (soms moeilijk begaanbare) paadjes met onderweg prachtige uitzichten.

De laatste week van november krijgen we bezoek van zus Herna. Fijn om elkaar weer te zien en samen op stap te gaan. Een ganse week bijkletsen en daarnaast een portie cultuur, natuur en shoppen natuurlijk.

Volgende week gaat de boot op de kant en kunnen we aan de 'winter'werkzaamheden beginnen.
En dan is het aftellen om weer naar Vlaanderen te vliegen, daar kijken we ook naar uit.
Dus beste volgers, ons volgende bericht zal pas eind januari 2016 op jullie scherm verschijnen.

de foto's: https://plus.google.com/106250560283598645176/posts/2HdH9aXYcUi

en prive:https://plus.google.com/106250560283598645176/posts/7odoroR5SYk


Geen opmerkingen: