donderdag 20 augustus 2015

Augustus
Puerto de la Cruz, Tenerife. Er is een militair evenement. Een heel kwartier gevuld met would be troepen uit de jaren 1800, en ernaast een volledig ontplooid detachement verkenners en bewaking in volle uitrusting en bewapening, zelfs "den doc" en zijn ploeg zijn ter plaatse. Het feestje wordt besloten met een avondlijke serie kanonschoten dat horen en zien vergaat.

We krijgen bezoek van Francis en Stefanie, ze komen naar Gran Canaria. Het is tijd om terug te keren. Ook al vertrekken we met een goed weervenster, het blijft een lastige tocht. Scherp aan de wind en met altijd een hoge zee en veel deining, zetten we koers richting Las Palmas.
En na een rustdagje zeilen we, met de wind vanachter naar de zuidkust, naar Mogan.
Het is een beetje als thuiskomen.

De vissers zijn al druk in de weer met het versieren van hun boten voor het feest La Virgen del Carmen, patrones van de vissers. een openluchtmis, een fanfare, een heiligenbeeld (deze keer op wieltjes) gevolgd door een lange stoet, brengen het beeld naar de haven waar het op een vissersboot geladen wordt. Een hele vloot versierde vissersboten vergezelt de Heilige Maagd naar Arguïneguin. Men zegt dat ze daar op bezoek gaat bij de plaatselijke heilige en dan terugkeert.

Het is een blij weerzien wanneer we onze jongelui afhalen op de luchthaven. We genieten van ieder moment dat we samen zijn en het is natuurlijk heel leuk om samen met hen onze 35ste huwelijksverjaardag te vieren.
In de weekends is het strand heel dicht bevolkt. De Canaries komen dan met ganse families een dagje genieten. (We zagen zelfs een familie met 23 personen). Oma, opa, kinderen, kleinkinderen, groottantes en -nonkels, neven en nichten... En wat die allemaal meebrengen naar het strand, dat hebben we nog nooit gezien. Hun koelbox is eerder een grote koelkoffer (die moeten ze met 2 personen dragen) en meestal hebben ze meerdere koffers bij. Tafeltje(s), strandstoelen en parasols. Broodjes (bocadillos), en allerlei etenswaren waaronder vlees, kaas, groenten en fruit. Terwijl de mannen zitten te kaarten, zorgen de vrouwen voor het eten. De salades worden dikwijls ter plaatse nog klaargemaakt. Plastieken borden, bestek, bekers, tasjes. Ze zijn echt volledig uitgerust. De koude dranken uit de koelbox worden geserveerd met ijsblokjes, want ook daar hebben ze een hele voorraad van meegebracht. En het houdt niet op. De bus gemalen koffie wordt bovengehaald en de koffiepot gevuld om vervolgens op een klein vuurtje te staan pruttelen. Uiteraard komen dan de zoetigheden op tafel.  'S avonds wordt alles proper opgeruimd waarna de bruingebrande stoet, beladen met stoelen parasols en koelkoffers, weer huiswaarts trekt. Een mooi tafereel dat zich ieder weekend herhaalt en de moeite is om te zien.

Na het vertrek van Francis en Stefanie besluiten we om terug naar Las Palmas te varen. Om te beginnen is het liggeld er 1/3 goedkoper en het is er minder warm. We kunnen daar nog een ligplaats krijgen tot eind september. Dan vliegen we er buiten om plaats te maken voor de ARC (Atlantic Race Circuit).
Aangezien het hier meer bewolkt is en minder warm dan in het zuiden besluiten we om hier nog wat klusjes te doen. Een boot hebben wil ook zeggen dat je haar moet onderhouden, en dat doen we liever in draaglijke weersomstandigheden.
De foto's:https://plus.google.com/photos/106250560283598645176/albums/6185139694346199953

privé:https://plus.google.com/photos/106250560283598645176/albums/6185150369056504721?authkey=CPvYx5zElcLwcg

1 opmerking:

Elke Michielssens zei


Zit hier al een paar weken uit te kijken naar het volgende bericht........ en nieuwe foto's....
Kwestie van het zomergevoel levendig te houden.....
Warme groeten,
Elke en co