vrijdag 26 juni 2015

Vorig jaar kochten we (op de botenbeurs) bij Poly All uit Deinze, een spiksplinternieuwe Zodiac bijboot. Een rib in hypalon.
Wat zien we nu? Telkens wanneer we hem oppompen loopt hij na drie dagen langzaam leeg. Roger heeft zelf al 2 'herstellingen' met succes uitgevoerd, maar het probleem blijft zich verplaatsen. Er moet dus nog ergens een lek zitten. Las Palmas lijkt ons een goede plek om een 'kenner' in te schakelen. We gaan te rade bij 'Rolnautic' een shop die zowat alles wat met boten te maken heeft, kent. Geen probleem Carlos komt wel eens kijken. Nadat hij de hele rubberboot heeft ingesopt, besluit hij dat het om een constructiefout gaat, het probleem zit hem in de naden. Vermits de boot nog in garantie is raadt hij aan om Poly All te contacteren. Maar daar worden we niet echt geholpen, ze zou het doorgeven aan Zodiac, maar we moesten er niet teveel op rekenen want de firma is (volgens hen) in vereffening.
Daar schrokken we toch even van. Toch sturen we foto's en factuur via mail naar hen door, in de hoop van....
Het blijft muisstil. We hebben het gevoel dat ze ons daar wat blazen hebben wijsgemaakt om van ons vanaf te geraken en zijn zwaar teleurgesteld.
We zoeken de Zodiac dealer van Gran Canaria en brengen hem een bezoekje. In een oude garage-werkplaats staat een vriendelijke dame ons te woord. Ze doet direct een telefoontje naar de hoofddealer in Spanje die haar doorverwijst naar de dienst 'internationale garantie van Zodiac' in Frankrijk. Dezelfde dag nog stuurt ze onze documenten en foto's door en nu is het wachten om te horen of ze daar akkoord gaan dat het om een garantie-probleem gaat.
Ja wadde, daar kunnen ze in Deinze nog wat van leren!
Na 2 dagen is het akkoord uit Frankrijk er. Een vriendelijke Miguel komt 'Luske' ophalen en zal haar grondig nakijken.
Natuurlijk is er weer een feest in aantocht. De wagens staan al klaar voor de 'El Corte Ingl├Ęs'.
En als de grote dag is aangebroken, stroomt het volk toe en worden de wagens versierd en beladen met allerlei verse producten. Muziek, dans en folklore... en wij genieten mee.
Soms gebeurt er op het thuisfront iets waarvan je denkt 'ik wou dat ik erbij kon zijn'. Zo ook op de dag dat mijn zus Karien de Provinciale Cultuurprijs wint met haar boek 'Aan moeders zijde'. We zijn apetrots op haar!
Enkele dagen later komt het bericht dat ons jongste een knie-operatie moet ondergaan. Er is nu geen houden meer aan... ik vlieg naar huis. Na 10 dagen kom ik veilig en wel terug aan boord. Roger heeft zich ondertussen goed bezig gehouden met het uiteen halen en smeren van de lieren en een hele reeks andere kleine werkjes.
We worden gebeld dat de Zodiac klaar is en gebracht wordt. Na 3 dagen hebben we er vertrouwen in dat ons Luske mooi opgeblazen blijft. Het wordt tijd om te vertrekken.
De foto's https://goo.gl/photos/Hb3vbAViw3XU29fq6

Geen opmerkingen: