woensdag 29 april 2015

Begin april.
Het stuk voor de mast is er nog steeds niet. Vanuit Zweden werd het naar Tenerife gestuurd (naar de hoofddealer). Daar ligt het nu bij de douane maar met de Paasdagen in het vooruitzicht zal het zeker blijven liggen. Daarna komt het met de ferry naar Las Palmas van waar het "per direct" naar hier wordt verstuurd. We mogen op onze 2 oren slapen, het stuk zal er zeker zijn als we na ons verblijf van 3 weken in Vlaanderen terugkeren naar Mogan.
Het grootste deel van de maand april hebben we dus doorgebracht dichtbij familie en vrienden en dat doet altijd veel deugd, ook al is de tijd nog steeds te kort om iedereen terug te zien die we een warm hart toedragen.
28 april.
Ondertussen zitten we weer bijna een week aan boord. De overgang van land naar water verloopt vlekkeloos ook al zijn we vanaf de eerste dag weer geconfronteerd met de totaal onthaastte Spaanse mentaliteit. Ge raadt het al, het stuk voor de mast is er nog niet. Maar er is wel goed nieuws, het stuk bevindt zich wel al op Gran Canaria! Het ligt nog in Las Palmas en wordt naar hier verzonden. Dinsdag zal het er zeker zijn. En ja hoor, we kunnen het bijna niet geloven, het stuk is aangekomen. Morgen, woensdag zullen ze het komen plaatsen.

Op de parking voor het havengebouw wordt gedurende 3 dagen met man en macht gewerkt. Tentjes, tafels, tapijten, bloemen en planten worden aangevoerd. Als alles piekfijn in orde is komt een grote delegatie Duitse touroperators aan en die worden in stijl ontvangen. Een orkest mag het eetfestijn opluisteren en folkloristische dansgroepen zorgen voor de nodige sfeer. Tijdens het aperitief worden ze onderhouden door een trio met klassieke Spaanse gitaarmuziek. Prachtig !!!

Een lege gasfles is een goede reden om een auto te huren zodat we ze kunnen laten opvullen. Meteen is dat ook een gelegenheid voor een 'uitstap'. We trekken de bergen in en doorkruisen het eiland doormidden van Noord naar Zuid. We hebben geluk met het open weer en de inspanningen waarmee ons huurautootje ons door haarspeldbochten naar hoogtes tot 1800 meter brengt, worden ruimschoots beloond met adembenemende vergezichten en een pracht aan geurende bloemen en planten.
De foto's:https://plus.google.com/u/0/photos/106250560283598645176/albums/6143078829687934177

Geen opmerkingen: