zondag 29 maart 2015

Mogan Montmartre. Op alle hoeken en pleinen worden schildersezels opgezet en geven jonge en oudere kunstenaars het beste van zichzelf.
Onze visvrouw overtuigt ons met een Canarisch recept, tot het kopen van een hele vis.
Een eenvoudige maar lekkere ovenschotel. Aardappelen, ajuin, groene paprika, daar bovenop de vis, kruiden en look en dan alles overgieten met witte wijn. Lekker !

De metalen stang voor in onze mast is op komst zeggen ze. Begin volgende week zou ze geleverd worden. Of ze die nog gaan plaatsen in de Goede Week dat is natuurlijk de vraag. We zien wel.

Het is nu de beurt aan de Plechtige Communiekantjes om te poseren in de straatjes en op de brugjes.
We zagen enkel meisjes maar wel allemaal in een lang wit kleed net zoals ik in mijn tijd.
Een fotografe vraagt of ze aan boord foto's mag nemen van een kleine (jonge?) 'marinero'.

Met een huurwagen verkennen we enkele dorpen in het Noordwesten en Noorden van Gran Canaria. Het ene is al wat pittoresker dan het andere. In Puerto de las Nieves staat 'el dedo de dios' (de vinger van God) maar een cycloon heeft de vinger een heel stuk kleiner gemaakt. De rotsformatie vinden we via aanwijzingen van een inwoner. Vanuit Galdar weer op de goede weg geraken is niet eenvoudig. Vooral niet als Ingrid haar oriëntatie het even laat afweten.
Voor we het weten zitten we in een doolhof van immens grote bananenplantages. De hellingen zijn vreselijk stijl, zonder overdrijven zeker 35 à 40%. Van Arucas naar Teror is een hele klim. Teror ligt op 1500 meter hoogte helemaal in de wolken. Het is er koud. Maar de mooie huizen met houten balkonnetjes zijn prachtig. Voor ons is dit het mooiste plaatsje (samen met Mogan) op dit eiland tot nu toe.
In Arucas hebben ze kleine bloementuintjes aangelegd in de winkelstraat. Die zorgen in ieder geval voor wat kleur ter compensatie van de zwarte kathedraal (in neogotische stijl) ontworpen door een leerling van Gaudi.
In de kerken maakt men zich klaar voor de 'Semana Santa'. De beelden die in processie zullen meegedragen worden versierd met planten en bloemen.
Op de terugweg springen we nog even binnen in de Mediamarkt in Las Palmas en daarna eten we een heerlijke paella in de Cofradia Pescadores van Arguineguin. In deze vissershaven hebben de vissers een wondermooi kleurrijk kapelletje gebouwd.


Geen opmerkingen: