donderdag 12 maart 2015

Het is maart en ons leventje kabbelt langzaam verder.
De kerstrozen hebben plaats gemaakt voor geraniums.

Tijdens een zeiltocht merkten we een probleem aan de mast. Het zeil kon niet meer ingerold worden.
Bij nader toezien blijkt dat er een stang binnen in de mast, afgebroken is.
Via de werf hier ter plaatse trachten we een vervangstuk te krijgen maar dat lijkt geen eenvoudige klus. In ieder geval, er zit voor ons niets anders op dan wachten tot het nieuwe stuk aankomt.
We houden ons wel bezig, daar gaat het niet om, maar we hadden wel graag vertrokken naar Las Palmas.
Het dorp Mogan (en het bijbehorende Puerto de Mogan) viert haar 200 ste verjaardag. Er staat een tent op het dorpsplein met daarin een historische schets en  mooi beeldmateriaal.
Aangezien we niet kunnen zeilen hebben we besloten om minstens 1x per week een echt lange wandeling te maken. Met de lijnbus naar Mogan rijden we door tot aan de terminus. Dat is 2 haltes voorbij het dorp en in the middle of no where. Te voet dalen we af, passeren het dorp-centrum en volgen verder de weg naar beneden. Onderweg staan reuzegrote voorwerpen.
Deze zijn in de loop der jaren meegedragen in de jaarlijkse processie en krijgen achteraf een plaatsje langs de kant van de weg.
Voorbij het dorpscentrum is de blikvanger natuurlijk de mooi gerestaureerde molen, ook binnen is het een pareltje. De molen is terug origineel ingericht en volledig werkzaam.

Af en toe loopt er in de buurt van de jachthaven schoon volk rond, modellen die zich van hun beste kant laten zien. Vooral trouwjurken lijken de laatste weken erg in trek bij de modefotografen.
Het afmeren van de vissersboten is ook nog steeds de moeite om te bekijken. Er gaat niets verloren, de kleine visjes worden door een molen gemalen tot visvoer voor een grotere variatie die dan op hun beurt weer gebruikt worden als aas voor tonijn of andere jagers der zee.
Een daguitstap zorgt voor nog wat meer afwisseling en het is genieten om weer iets nieuws te zien.
We flaneren door het noordelijk stadsdeel van Las Palmas dat zo smal is dat je bijna aan twee kanten de zee kunt zien. Een hele lange wandelboulevard langs het mooie zandstrand en koffiekoeken zoals bij ons. Heerlijk!
Op de terugweg verlaten we de autostrade voor een bezoek aan Telde. Het dorp staat dan wel aanbevolen in de reisgids maar buiten het dorpsplein met kerk is er niet veel te zien (siësta misschien??). Dan vinden we Agüimes toch veel charmanter met de nauwe straatjes, aangename pleintjes en uit de kluiten gewassen kerk.

foto's:https://plus.google.com/u/0/photos/106250560283598645176/albums/6125308120027030241

en deze zijn voor de familie:
https://plus.google.com/u/0/photos/106250560283598645176/albums/6125315726334392753Geen opmerkingen: