zondag 25 januari 2015

De tijd vliegt. De maand januari was behoorlijk druk. Om te beginnen moest de boot uit het water gehaald worden en dat verloopt hier niet zoals we gewoon zijn, volgens afspraak. Twee keer per dag gaan we horen of we in de planning staan. We krijgen steeds een positief antwoord met de belofte dat het voor morgenvroeg zal zijn. Jorge die het kraanwerk doet bepaald wie er die dag in of uit mag en van zodra je begint te reclameren stuurt hij je naar 'den bureau' waar de grote baas zit. Daar krijg je een 'vaste afspraak' waarmee we dan weer naar Jorge gaan. Vervolgens steekt Jorge zijn handen in de lucht en zegt dat die van de bureau gemakkelijk kan praten, die ziet niet wat voor problemen hij heeft. Het is een kat en muis spel. Maar de volhouder wint en uiteindelijk mogen we uit het water. Wij verblijven op een appartementje vlakbij zodat we alles goed in de gaten kunnen houden.
De herstelling van de windvaan verloopt goed. Er is een nieuwe buis gemaakt in Las Palmas en alles werd mooi terug gemonteerd.
Ondertussen ontdekten we een piepklein lekje onderaan de kiel. Iedere dag komt er een drupje water uit. Dat willen we toch graag laten uitdrogen. Maar daar is geen sprake van. Onze boot moet terug het water in want er staan 4 vissersboten te wachten op hun onderhoud en er is geen plaats genoeg op de kant. Roger doet met epoxy al een kleine noodherstelling.
Het spelletje omtrent de afspraak wanneer we weer uit het water kunnen, begint van voor af aan.
Op zich maakt het voor ons niet veel uit, is het niet dat we wel een slaapplaats moeten regelen en dat is in deze tijd van het jaar geen makkelijke opgave. De dag dat we uit het water gaan zoeken we in het verhuurkantoor naar een oplossing. Er is een studiootje vrij voor enkele dagen en daarna een ander appartementje voor opnieuw enkele dagen. We voelen ons al professionele verhuizers.
Het grote voordeel is dat we dan wel een goede skype verbinding hebben met de familie.
Het letsel onder de kiel is nagekeken. Het zou om een oude beschadiging gaan. De scherpe groeven die te zien zijn kunnen veroorzaakt zijn bij het overvaren van een koraalrif. De vorige eigenaar heeft de herstelling niet professioneel uitgevoerd maar ze heeft toch wel goed stand gehouden.
We laten het nu herstellen met lagen glasvezel en nadien epoxy en terug primer en antifouling zoals het hoort.
Op dek zijn alle blokken en sluitingen verwijderd, gespoeld in zoet water en opgepoetst samen met de rest van het roestvrij staal. De romp is gewassen en gewaxt, de antifouling is aangebracht en daar staat ze weer te blinken in de zon. Moe maar voldaan vallen we 's avonds in onze zetel. We tellen af, als we terug in het water liggen eerst nog de motor controleren en de filters voor diesel en olie vervangen evenals de impeller en dan gaan we vermoedelijk toch terug nieuwe orden opzoeken.
 de foto's vindt je https://plus.google.com/u/0/photos/106250560283598645176/albums/6109414619779594657

1 opmerking:

Anoniem zei

De foto's doen ons al verlangen naar de vakantieperiode ! Hier vooral koud en af en toe sneeuw ! Alvast veel plezier daar. Groetjes Elke en co