dinsdag 30 december 2014

Puerto de Mogan. Hier trotseren we nu de 'winter'. De middagtemperatuur loopt op tot rond de 25° C, en je kan nog steeds zwemmen in water van 20°C, dus net iets warmer dan we tot nu toe gewoon waren.
Ter gelegenheid van Kerst en Nieuwjaar worden er gekleurde lampjes en kerstrozen opgehangen. Kortom we voelen ons hier wel goed.
Op een klein pleintje met kiosk komt elke woensdag van 10 tot 12u een zanger optreden, dansen staat vrij op de plaza en daar wordt af en toe gretig gebruik van gemaakt. De liedjes van Roy Orbison en Elvis klinken nostalgisch. We zetten onze radio uit en genieten mee.
Vrijdag is marktdag, dan staan er kraampjes over bijna de ganse lengte van het dorp. De meeste verkopen allerlei hebbedingetjes voor de toeristen, en afdingen is dan tot lokaal amusement verheven.
Het eigenlijke dorp 'Mogan' ligt zo'n 8 km verderop in de bergen. Steile smalle straatjes met hier en daar een café en mini-supermarkt rond de kerktoren.
Als we onderweg stoppen om een foto te maken van een windmolen krijgen we spontaan een zak appelsienen aangeboden. Ze smaken overheerlijk !
Wat verder kopen we in de schuur van een boerderij verse groenten en zelfgemaakte kazen.

Internet aan boord lukt nog net maar skypen gaat erg moeizaam. In het dorp vinden we een elektro-winkel met achteraan 3 computers (2 werkende) die ons af en toe uit de nood helpen.
Las Palmas is een uurtje rijden van hier. Het historisch centrum is klein maar het museum van Christoffel Colombus is een bezoek waard. Pre Colombiaanse kunst en een tentoonstelling van El Greco zijn de hoogtepunten. En dan hebben we nog niets gezegd van de mooie architectuur en natuurlijk de papegaaien.
Aan de haven vinden we in de bootshops alles wat we nodig hebben om de motor een onderhoudsbeurt te geven (motorolie, impeller, filters...).
Buiten de stad, in één van de industrieparken gaan we op zoek naar 'Disa' (het gasfabriek).
Onze lege gasfles kunnen we daar laten bijvullen. We moeten er wel op wachten en dat duurt zo ongeveer een uurtje maar voor 8€ zijn we gesteld. 
Tijdens de kerstdagen hebben we bezoek aan boord. Onze oudste zoon en zijn vriendin vieren Kerstmis samen met ons. We zijn daar heel blij mee, want in deze periode is het gemis van de familie toch wel erg groot. We genieten van hun gezelschap en nemen met spijt afscheid op 2de kerstdag.
  
Aan al onze lezers wensen we een GELUKKIG  NIEUWJAAR en een GEZOND 2015 !!!

en de foto's:https://plus.google.com/u/0/photos/106250560283598645176/albums/6098555925331704593

of wie het op film wil verkennen:https://www.youtube.com/watch?v=66JnOuibP9Q
(Met dank aan Wim)

1 opmerking:

Rotthier Conny zei

Roger en Ingrid

Beste wensen voor 2015 !!
En een veilige zeereis verder

Groeten van Franky Nuyts en Conny Rotthier ( patienten