zondag 5 oktober 2014

15 september
Deze week spelen we een beetje voor gids. Anthony blijft 10 dagen bij ons aan boord en dat is een goede uitvalsbasis om Lissabon te verkennen.
Het weer is minder goed dan we gewoon zijn. Het stormt en af en toe krijgen we hevige plensbuien over ons heen. Gelukkig blijft de temperatuur nog boven de 20° en dat maakt veel goed.
De wind blijft uit het zuiden komen en wij wachten geduldig op Noordenwind.
De wind trekt s'nachts fel aan en om 02.30u beslist de schipper om iedereen uit bed te zetten om de giektent binnen te halen.Wat op enig protest van de crew stuit, maar dan toch snel en precies uitgevoerd wordt.
De volgende dagen zien we via het nieuws dat Lissabon overstroomt, zelf hebben we daar niets van gezien en ook geen last van gehad.
Het droevig nieuws dat onze schoonbroer afscheid neemt van deze wereld, doet ons besluiten om een vlucht te boeken naar huis.
In Lissabon wordt om één of andere reden fel gestaakt, ook bij de metro waardoor we bijna ons vliegtuig missen.

Ons weekje in Vlaanderen vliegt snel voorbij. Ook al is een begrafenis niet echt een fijne reden om terug te komen, het voelt goed om erbij te kunnen zijn en ons verdriet te delen met de familie.
In Antwerpen ligt de pontonbrug (zoals in 14-18)over de Schelde. En ook al hadden we geen tickets het was toch indrukwekkend om te zien.
Dinsdag 7 oktober vliegen we terug naar Lissabon. Als de wind goed zit, willen we zo snel mogelijk onze tocht naar het zuiden verder zetten.

Geen opmerkingen: