woensdag 10 september 2014

September
We begonnen deze nieuwe maand met een dagje rusten om te bekomen van alle drukte en emoties van de voorbije week in Vlaanderen.
Na een deugddoend weerzien van familie en enkele goede vrienden, zijn we weer in Lissabon voor de voortzetting van onze reis.
De weerkaarten met lage drukgebieden in de omgeving houden ons gegijzeld in deze mooie stad. Maar dat is geen straf! Er zijn nog heerlijke plekjes genoeg om te ontdekken en ondertussen voelen we ons hier al goed thuis.
We hebben onze voorraden aangevuld met veel ‚drank’ en ‚droge voeding’ langs kassa 4. Zwaar beladen op de fiets reden we wel 3 keer over en weer naar de supermarkt.
Onze metro/bus-pas is opgeladen, we zijn er weer helemaal klaar voor om de stad in te trekken.
De minder toeristische wijken: Rato, Santa Apolonia en Benfica, allemaal hebben ze hun charmes. Zo komen we langs de Portugese voetbalfederatie maar ook oog in oog te staan met het indrukwekkende voetbalstadion van Benfica Lissabon, flaneren we door het Colombo winkelcentrum (mooier en groter dan Wijnegem), en klimmen we de zoveelste heuvel op naar het Panteon. Hier liggen heel wat beroemdheden begraven of kregen een eretombe waaronder Amalia Rodriguez, Camoes, Vasco da Gama…
Onder een prachtig zonnetje maken we lange fietstochten en héél lange wandelingen (10 km) langs de Taag.

2 opmerkingen:

Scholengemeenschap Sint-Niklaas zei

van al de 'neven'wijken kan ik - zo te lezen- nog heel wat leren! Het ene plezier is het andere waard nietwaar? ;-)

Suzanne V.G. zei

Wat een wereldvaart! Met veel belangstelling lees ik telkens het reisverslag. Wat staat jullie nog te wachten... Maar altijd is daar het positieve Portugal, een land dat mij altijd bekoord heeft, waar we weken 'rondgedwarreld' hebben. Ik kan mij dus goed inbeelden wat jullie er zo in aanspreekt.
Maar wat mij verwondert, geen woord over die wondermooie fadomuziek; alles zit daarin verweven. Dat bijzondere timbre van Amália Rodrigues in 'Uma casa portuguesa', de Fado de Coimbra... Maar geef mij toch maar Linda de Suza met 'Canto O Fado Portugues' of 'Um Portugues'.
Wij hebben ooit een concert van haar bijgewoond; zang en dans, de romantiek zweeft daar door de lucht. Die momenten van geluk vergeet men niet...

Portugese groeten
Suzanne