zondag 24 augustus 2014

Derde week van augustus.
We blijven deze week in Lissabon, alhoewel we het meeste wel al gezien hebben, denken we.
Maar we kunnen Sintra wel eens bezoeken. We vertrekken met de trein/metro naar Sintra, we moeten overstappen in Cacem en na 40 minuten zijn we in Sintra. We klimmen naar het dorp waar we de eerste mooie villa's al snel voorbij wandellen. Na een bezoekje aan de touristische info besluiten we de Moorse vesting en het kasteel van Pena te bezoeken. Gelukkig gaan we met een bus. Onderweg zien we heel wat mensen die besloten om de klim op eigen kracht te doen. Ze zien er uit of er niet veel kracht meer over zal schieten om nog iets te zien van de mooie kastelen. Naar de Moorse vesting is het 50 minuten steile, gevaarlijke (geen voetpaden) klim.
Roger heeft meest interesse voor de Moorse vesting( al bewoond 5000 V.C) met allerlei archeologische opgravingen in de buurt.
Ingrid valt dan weer voor het kasteel van Pena (Zomeroptrekje van Saksen Coburg Gotha, ja hoor ook in Portugal hadden ze een postje als aangetrouwde koning. Hoe doen ze het toch hé?)
Kort na het (na)middagmaal, besluiten we terug te gaan naar Lissabon, waar we in de kuip met de voetjes omhoog gaan.
Verder deze week zijn we nog een paar keer naar het centrum gegaan om wat rond te hangen, te eten (aanrader is Natural Living, Chiado /als je met de rug naar de ingang staat van het “koopcentrum” en je neus gericht naar Camoes, aan de rechterkant/ rustige binnenplaats met great food , toffe bediening, free wifi, niet duur enz.) te snoepen, te kijken en vooral te genieten van alle indrukken.
Na een dagje kuieren zitten we in de kuip en krijgen we de vraag van 2 jongeren of ze eventueel aan dek kunnen slapen? Ze komen van een muziek festival en hopen naar de Canarische eilanden te geraken om wat te duiken. Waarom niet denken we. We ruimen de voorkajuit uit (vooorraden wegstouwen dus) en zo hebben ze een deftige slaaphut ipv op dek. We maken kennis met Jan, een Fransman met roots in Brussel en Charleen een Taiwanese Amerikaanse. Jan is muzikant (in wording?) en een levensgenieter, Charleen is advokate tussen jobs in (even ontspannen na organisatie van een muziekfestival voor 80,000 mensen) en een echte talenknobbel. We drinken s'avonds een flesje wijn en genieten van de gesprekken en de muziek.
's Anderendaag gaan ze op zoek naar een verblijf/vervoer naar de Canarische eilanden. 's Avonds komen ze hun bagage oppikken en vertellen ze dat ze in een andere haven een heel oude niet bewoonde boot mogen gebruiken als voorlopig verblijf tijdens hun verdere zoektocht.
Nu tellen we af tijdens de opkuis, nog 1 x slapen en dan gaan we voor een weekje huiswaarts.

't Zal deugd doen om iedereen eens terug te zien in levende lijve.

Geen opmerkingen: