zondag 17 augustus 2014

De tweede week van augustus.
Onze korte tocht van Cascais naar Lissabon verloopt voor de verandering weeral in de mist. Van de kustlijn is zo goed als niets te zien maar als we de Taag opvaren, trekt ze langzaam op. We hebben stroom mee en laten de Aeolus langzaam glijden langs de Toren van Bélem, het monument voor de ontdekkingsreizigers en de Praça do Comércio. Het is heel bijzonder om dit alles vanop de rivier te kunnen bekijken. We genieten dan ook met volle teugen.
De Marina 'Parque das Naçoes' wordt de volgende weken onze thuishaven. Ze ligt in de wijk waar in 1998 de wereldtentoonstelling plaats vond. Deze wijk doet een beetje futuristisch aan al is er gelukkig veel ruimte voor wandel- en fietsstroken, waterpartijen en groen. Er is een groot Oceanario, tal van indrukwekkende paviljoenen die ondertussen omgebouwd zijn tot tentoonstellings- en concertgebouwen én een groot winkelcentrum.
Met bus en metro doorkruisen we de stad. We nemen de tijd om de verschillende wijken te verkennen en dankzij onze persoonlijke reisgids (dank u Karien) gaat dat zeer vlot.
Stadswandelingen worden afgewisseld met poetsen, herschikken van materiaal (wat we vaker nodig hebben leggen we op beter bereikbare plaatsen) en boodschappen doen. We brengen ook nog wat verbeteringen aan dek. Zo hebben we onze SSB antenne in een electriciteitsbuis gelegd (afgekeken van een andere boot), een veel netter zicht. Maar daarvoor moesten we eerst naar de 'praxi'. Om de buis te kunnen vervoeren op de fiets, kregen we een zaagje en mochten we ze ter plaatse in de kelder, in 3 stukken zagen.
Roger oefent bijna dagelijks met zijn zendapparatuur. Weerkaarten binnenhalen lukt al goed en eindelijk kunnen we nu ook mails verzenden via de radio (nuttig als we geen internet hebben op volle zee).
Onze vloerbedekking heb ik op de steiger afgeschuurd en was op een halve dag helemaal droog.
Met hoog water hebben we een prachtig uitzicht over de Taag en haar andere oever. Het verwonderde mij dat deze rivier zo breed is, en dat er zoveel stroming op zit. De Schelde is er klein bier tegen.

De temperatuur liep de voorbije dagen op tot 30° en meer. Onze grote en kleine zonnetent overdekken bijna de ganse boot. Op die manier houden we het binnen koel en zitten we in de schaduw.
De foto's:https://plus.google.com/u/0/photos/106250560283598645176/albums/6048606768390548209


1 opmerking:

Gerdje Beeckaert zei

hey reizigers.. super om jullie te kunnen volgen.. en dan die zon.. heerlijk.. stuur aub beetje naar het koude,winterse Belgie!!
geniet ervan! gr gerdje