dinsdag 1 juli 2014

Na 2 dagen in de ría van Camariñas werd het tijd om na Finistère de volgende ría in te varen.  Voor de eerste keer op deze reis gingen we voor anker. Een prachtige zonovergoten baai omringd door hier en daar een strandje met daarachter groene heuvels. Tijd voor een stukje heerlijke muziek, en wat is er dan beter dan de CD van Gilbert (De Nockere). Het paste gewoon bij de sfeer. De rest van de dag werd enkel nog besteed aan een boek en een drankje in de kuip. En de vislijn (dank u Dirk en Magda) werd bovengehaald met als gevolg een flinke rode poon en een grote makreel. Beiden werden terug te water gelaten, we zijn tenslotte Sea Sheperds en we hadden geen honger ;)
De volgende morgen, anker ophalen en wegwezen. Er wachten ons nog mooie ría's. De dolfijnen geleiden ons uit. Scherp aan de wind zeilend (18 tot 20 knopen) kwamen we om 12u al aan in Portosin. Het weer is veranderd, het regent, en er staat erg veel wind. We hebben geen zin om dan te te ankeren. 's Avonds moeten we zelfs de verwarming aanzetten. Zijn we wel in Spanje ?
Er is een wasmachine in de haven en het is tijd voor de grote was.
Het dorp stelt niet veel voor maar alle voeding is er te krijgen bij de plaatselijke middenstand.
Met de bus brengen we een bezoek aan Noia. Iets groter stadje met een historisch centrum. Gezellig dus.
Morgen trekken we verder zuidwaarts naar de volgende ría. Het zou niet regenen en iets zonniger worden. We hopen op mooi 'ankerweer'.
Ría's zijn diepe inhammen in de kust, te vergelijken met de Noorse fjorden. Met kleine eilandjes en strandjes in kleine baaien.

Geen opmerkingen: