dinsdag 3 juni 2014

Volgens de havenmeester van St Peter Port gaat het tankstation om 7u30 open. Ik heb de wekker gezet op 6u30 om zeker de eerste te zijn. Als we er aanleggen is er nog niemand te zien. Er hangt een klingelbel aan een lang touw, die laten we lustig klingelen maar dat brengt niets op. We klimmen de steile trap op en kijk aan de shop hangt uit dat hij pas om 8u open gaat. Even wachten dus. Ondertussen komen er nog een 4 tal boten klaarliggen waaronder een Engelsman. Die merkt op dat het hier 1 uur vroeger is, er zit niets anders op dan te wachten tot 9u (onze tijd). Had ik maar een uurtje langer geslapen. Eindelijk komt er iemand open doen, maar dan blijkt dat hij zo goed als zonder diesel zit. Van de 3 tanken heeft hij nog eentje waaruit hij ons kan bevoorraden. Dan zijn we toch maar blij dat we de eerste waren.
Het is een lange dag varen in grijs en koud weer, onderweg zien we de ruige kustlijn van Bretagne en om 21u liggen we vast in de prachtige, spiksplinternieuwe haven van Roscoff.
Vanmorgen scheen het zonnetje en we kregen meteen een vakantiegevoel. De fietsjes uitgehaald en dan op verkenning naar het centrum. Roscoff is een gezellig dorpje rond een oude haven. We blijven hier nog een dagje want vanaf donderdag zou de wind draaien en kunnen we met halve wind naar Aber Wra'ch.

1 opmerking:

Tadorna Shelduck zei

Beste Ingrid en Roger,

Welkom in Aber-Wrach, Volgens Big Brother AIS (website: http://www.marinetraffic.com/nl/ais/home/ )zijn jullie op 5 juni aangekomen, klaar voor de volgende kaap, of eerst nog wat genieten ?. Jullie schieten goed op, houden zo, het gaat jullie verder voor de wind,of toch liefst minsten halve wind. (van Marine Traffic: AEOLUS Latest Position Recorded on: 2014-06-05 15:14:01 (UTC)Lat/Lon: 48.60143/-4.568693 Speed/Course: 6.9 kn / 120°)Groeten en we volgen jullie op de blog en het internet.
Tadorna