woensdag 18 juni 2014

Via een grillige kust met diepe inhammen en groene heuvels zijn we maandag aangekomen in Ribadeo.
De haven ligt aan de voet van steile straatjes die naar de bovenstad leiden. Gelukkig is er ook een lift voorzien (zie foto). In de stad is het een chaos van bouwstijlen (oude en moderne door elkaar). We komen regelmatig pelgrims tegen die op weg zijn naar Compostela. Aan de overkant van de rivier ligt Castropol, van hieruit lijkt het een Oostenrijks dorp dat weerspiegeld wordt in het water. Vandaag namen we de bus er naartoe. Daar was niet veel te beleven, behalve dat je flink moest klimmen vanaf de bushalte naar het dorp. Maar de panorama's, onderweg en vanuit het dorp, waren schitterend.
We hadden te hard gelachen met de Nederlanders. Gisteravond kregen wij het bezoek van de douane. Ze waren vriendelijk en controleerden enkel de bootdocumenten en paspoorten.
Het waait hier fors en in de richting van La Coruna is het nog erger (storm op zee). Iedereen ligt hier dus te wachten op een weersverandering. Die zou er vrijdag aankomen.
De fotos op https://plus.google.com/photos/106250560283598645176/albums/6026712121765124497

2 opmerkingen:

Magda Engels zei

Hey Ingrid en Roger, ja probeer om een reactie achter te laten... zijn jullie goed aan het opvolgen hoor... leuk dat die oversteek al goed verlopen is... prachtig om het te lezen... geniet verder van de Spaanse lekkernijen en landschappen... ga eens proberen of ik verder geraak. Magda Dirk

Elke Michielssens zei


Hoi Ingrid en Roger,
Eindelijk de tijd gevonden om even jullie reisverhalen te lezen. Je raakt er helemaal in vakantiestemming van ! Op onze agenda staat een laatste (drukke) schoolweek !
Groetjes,
Elke en co