zondag 15 juni 2014

Onze eerste nacht in Gijon hebben we geen oog toe gedaan. Naast ons lagen 4 Fransen en die hebben tot 8u 's morgens gefeest. Wat een geluk dat ze even later vertrokken. Ons weekend werd gevuld met rusten, een beetje klussen (wassen, poetsen, bijboot weer oppompen en hangen...) en wandelen. We hebben de geslaagde overtocht gevierd met een typisch Spaans etentje op een gezellig terras. Zoals de meeste steden heeft Gijon een oud en nieuw stadsdeel. Het oude ligt vlakbij de jachthaven. Smalle straatjes met wapperend wasgoed en achter iedere hoek een pleintje, het ene al pittoresker dan het andere. Balkonnetjes met bloemen. En hier en daar, onvermoed, een slager, bakker of kruidenier als uit een film van de jaren 50. Een sfeer waar we ons met plezier in onderdompelen.  In het nieuwe stadsdeel flaneren we door mooie winkelstraten en langs de strandboulevard om dan weer even uit te rusten op een bankje onder een palmboom.
's Avonds zaten alle caf├ęs stampvol om op grote schermen de voetbalmatch Nederland-Spanje te bekijken. Reden tot feesten was er niet en iedereen droop stilletjes af, huiswaarts.
Daarnet kwam er een imposant schip van de douane binnengevaren. Enkele jachten werden grondig gecontroleerd. Ze hebben die 1-5 duidelijk nog niet verteerd ! De Nederlanders moesten eraan geloven terwijl wij (met binnenpretjes) werden gerust gelaten.
Morgen trekken we naar Ribadeo. Het wordt een lange tocht van zo'n 70 mijl. Voor alle zekerheid hebben we enkele mogelijke uitwijkhavens opgezocht.
De foto'shttps://plus.google.com/photos/106250560283598645176/albums/6026712903368179697

2 opmerkingen:

Wim zei

Je bedoelt waarschijnlijk Ribadeo. Ik herinner me de naam omdat ik vorig jaar na een gevaarlijke natte en mistige dag in de bergen met mijn motor daar naar beneden gekomen ben en er overnacht heb. Ik herinner me de mooie haven van dit stadje aan de rivier Ribambo.
http://www.turgalicia.es/ficha-recurso?langId=en_US&cod_rec=28392

Nog veel vaargenot en hou het veilig

Aeolus zei

Ge hebt gelijk, het is Ribadeo. Ik heb het al aangepast.