zondag 8 juni 2014

Het is hier niet zo heet als in tropisch Vlaanderen. Eerst regenbuien en dan eindelijk opklaringen en zo'n 22°. Voor het eerst worden hier havenfeesten gehouden. Het stelt nog niet veel voor, maar de Beverse Feesten zijn ook klein begonnen. Welgeteld 3 kraampjes. Eén met houtsculpturen, één met artisanale producten en één met flan (met of zonder pruimen in gebakken). Een podium waar een plaatselijk mannenkoor oude zeemansliederen zingt afgewisseld met een imitator van Stromae die de jeugd komt animeren. Het contrast kon niet groter zijn.
In de namiddag was er een reddingsdemonstratie van honden. Een tiental New Foundlanders kregen de opdracht om voorwerpen of mensen uit het water te halen. Dat was heel mooi om te zien. Daarna zijn we nog een wandeling gaan maken naar 'de vuurtoren'. Dat bleek dan een huisje te zijn met panorama over de baai.
De route en vertrektijden voor morgen zijn genoteerd. We zakken weer wat af naar het zuiden, deze keer naar Camaret.

1 opmerking:

Alice Cant zei


Hallo Ingrid en Roger,
Eigenlijk is het plezant dat we zoveel informatie ontvangen van jullie reis !!! Bretagne is precies op sommige plaatsen nog een beetje van de oude stempel, lijkt mij ?!! Het heeft ook zo zijn charme dan. Hier in Belgie is het dan héél warm en dan heel fel onweders !!! Er is al veel schade bij sommige mensen. Veel regen en hagelbollen zo groot als eieren !!!!! Nu zou het in de Limburg lelijk huis houden.
Ik hoop dat jullie dat onweder niet hebt meegemaakt ?
Nog groetjes vanuit Wilrijk, hoog en droog ** Alice