vrijdag 6 juni 2014

Gisteren met hoog water (+ 7m) door het kanaal Ille de Batz en dan verder heerlijk gezeild, halve wind (tussen 12 en 20 knopen). Rond 18u aangkomen in Aber Wrac'h. De springplank om met goed tij de kaap van Bretagne te ronden. Maar daarvoor is het nu wachten op rustig weer. Op dit moment waait het hier zo'n 60 knopen en dat blijft nog even duren.
Maar geen nood, we namen vandaag de bus naar Brest, 20 km van hier. We haalden op de toeristische dienst een plannetje met aanbevolen stadswandeling. Tegen de middag hebben we jas en trui uitgespeeld want de temperatuur klom flink over de 20°. Zo warm hadden we het nog niet gehad op onze tocht.
de oudste straat van Brest
Brest is een nieuwbouwstad, het centrum is architecturaal vergelijkbaar met Le Havre.

Er is nog één straat die tijdens de oorlog niet is platgegooid.
Om die te zien hebben we wel een paar uur gestapt en het was af en toe behoorlijk klimmen geblazen.


ze hebben ook aan
de vrouwelijke stappers gedacht. 
 de Franse Marine in BrestMomenteel is hier in de haven een zeilwedstrijd aan de gang en dat brengt heel wat ambiance met zich mee.
We volgen de voorspellingen op de voet want ons volgende doel is Camaret aan de zuidkust van Bretagne. Als het weerbericht niet veranderd, dan blijven we en zullen we morgen eens naar het centrum van Aber Wrac'h gaan, dat is maar een half uur stappen maar wel steil omhoog.
Gelukkig heb ik met Ivonne goed geoefend !

Geen opmerkingen: