dinsdag 27 mei 2014

We waren van plan om van Boulogne naar Cherbourg te varen maar de weersverwachtingen zijn zo veranderlijk dat we toch pas 's morgens kunnen zien in hoever de voorspellingen kloppen.
Voor Cherbourg blijft de wind uit de verkeerde hoek komen (knal op kop) maar omdat we het in Boulogne beu waren zijn we toch maar vertrokken naar F├ęcamps. Ook hier hebben we de voorbije jaren al alles gezien dus morgen dan maar naar Le Havre. Het zijn korte dagtrips die bij dit onaangenaam en koud weer ons toch weer een stapje dichter brengen naar ons einddoel.

In onze mast hangt de Sea Shepherd vlag en vandaag kwamen we voor het eerst op onze tocht, een medestander tegen !
 
Sea Shepherd Conservation Society is een onafhankelijke organisatie met als doel: wereldwijd beschermen van oceanen en zeeleven.
Oceanen worden leeggevist, soorten zijn met uitsterven bedreigd. Er bestaan internationale verdragen en afspraken om natuur en oceanen te beschermen, maar de plundering gaat onverminderd door omdat geen enkele instantie het naleven van de wetten en verdragen controleert.


2 opmerkingen:

stefanie.schippers zei

Wat ben ik blij om te horen dat deze prachtige vlag nog steeds bij jullie in de mast hangt! Ik ben echt fier op Ingrid dat ze haar 'doodskoppenfobie' toch even naast zich neerlegt! Fijn dat er trouwens nog mensen zijn die deze fantastische boodschap de wereld in willen sturen! Top!

Scholengemeenschap Sint-Niklaas zei


Sinds gisteren eindelijk de moed (en de tijd) gevonden om jullie dagboek te volgen! Doe zo voort om ons in de thuisbasis op de hoogte te houden: een welkome afwisseling tussen ons - eerder voorspelbaar en minder avontuurlijk - bestaan op het vasteland. Vooral de verhalen van plaatselijke tradities (verering van de Heilige Rita) zijn superleuk om lezen en ik veronderstel dat er zo nog heel wat zullen volgen! Dikke zoen van zus Karien