zaterdag 24 mei 2014

We liggen nog steeds in Boulogne te wachten op beter weer. Zonet trok er nog een onweer over met hagelbollen, maar voor morgen zijn de verwachtingen goed. Dan varen we door naar Cherbourg (140 mijl).
Vanmorgen was het weer markt. Tijd dus om, onder luid klokkengeluid, wat inkopen te doen voor de volgende dagen.
Vandaag vieren ze hier het feest van de H. Rita (patrones van hopeloze gevallen). Om 11u was er een speciale misviering.  Het leek ons dus aangewezen om (geladen met groenten en vlees) hieraan deel te nemen. Het oude kerkje (deels uit de 13de eeuw) zat afgeladen vol. Alle kerkgangers brachten 1 of meerdere rozen mee.
Het rook er heerlijk en wie bij mij in de buurt zat kon ook nog eens genieten van de geur van ons vers gebraden kiekske (zonet op de markt gekocht).
Op het einde van de dienst staken de gelovigen de bloemen in de lucht om ze te laten zegenen door de priester. Daarna kon iedereen die wou, de bloemen nog eens extra besprenkelen met een palmtak gedrenkt in gewijd water (dat zal voor de extra hopeloze gevallen zijn zeker ?).
Ik dacht dat de bloemen aan het beeld van de H. Rita zouden neergelegd worden, maar dat was niet de bedoeling. De bloemen moesten meegenomen worden naar huis om te schenken aan perso(o)n(en) die de steun van de H. Rita goed konden gebruiken.

1 opmerking:

Alice Cant zei


Hallo Ingrid en Roger,
Wij volgen jullie en zien dat er al wat problemen zijn geweest, maar zo'n zeebonken lijk jullie lossen dat allemaal wel op !!!!
Erwin is blij dat de bouillabaise gelukt is en even lekker als die van Erwin, wel ?????
Gebeden en bloemen voor de H. Rita,patrones van hopeloze gevallen, maar welke gevallen zijn dat dan ???? Rarara !!!!!
Wij wensen jullie nog een veilige reis en hopelijk beter weer en nog veel liefs van ons, Alice en Erwin **