donderdag 29 mei 2014

Le Havre. We waren hier al eerder geweest en met al die koele, grijze woonblokken, waanden we ons toen in Oost-Europa. Maar gisteren en vandaag hebben we de moeite genomen om eens grondiger op verkenning te gaan en we hebben onze mening moeten herzien. Het MuMa, met een mooie collectie impressionisten, een 'rederswoonhuis uit de 18de eeuw (een pareltje van architectuur), 4 verdiepingen waarvan alle kamers daglicht krijgen en uitgeven op een centrale lichtkoker. De woning gaf een goed beeld over de huisvesting van deze familie in al zijn facetten. Niet te vergeten de befaamde St-Jozefskerk, de kathedraal en de Vulkaan van Niemeyer (waarin kulturele manifestaties gehouden worden). Maar het was vooral ook genieten van een stad met veel groen, mooie parken, brede lanen naast autovrije winkelstraten en een gezellige overdekte markt met uitgelezen produkten.
Na het avondeten hebben we onze bijboot opgepompt en achteraan opgehangen aan de davids. Zodoende is het voordek weer vrij en dat is handig voor als we onze halfwinder willen uithalen.
Morgen vertrekken we bij het ochtendgloren naar Cherbourg.

1 opmerking:

Marleen Staut zei

Roger, Ingrid,
voor je 't weet zijn er al twee weken voorbij na jullie vertrek vanuit de Antwerpse jachthaven. Het doet ons plezier te merken dat alles bij jullie naar wens verloopt. Alleen jammer dat de weergoden soms wat roet in het eten strooien en de wind niet laten blazen zoals jullie het zouden willen. Maar wees getroost, ook bij ons is het weer niet alle dagen zomers.
Hopelijk laat de zomer en de goede windrichting niet te lang meer op zich wachten en lezen we binnenkort een ganse reeks zonnige berichten!

Beverse groeten van Raf en Marleen