woensdag 21 mei 2014

Gisteren stevig gezeild van Duinkerke naar Boulogne. Tot er een hevige wind opkwam en we gingen reven. Het voorzeil (hoewel ingerold) schoot los. Het zeil moest dus naar beneden gehaald worden. Allebei naar het voordek om het zeil binnen te halen. Dan het grootzeil ingerold en verder op motor. We hadden goed stroom mee en kwamen in de vroege namiddag aan. Eerst de reeflijn hersteld. Er was niets stuk, ze was alleen niet goed vastgezet. Dikke knoop erin en die zou het moeten houden.
De weersvoorspellingen zijn niet goed, dus blijven we nog wat. Vanmorgen verse vis gehaald bij de visstalletjes op de kade. Dan naar de markt en de supermarkt. Terwijl Roger nog wat oefende met zijn SSB, maakte ik een heerlijke bouillabaise (bedankt Erwin voor het recept). In de namiddag was het tijd voor het eerste wasje in mijn 'wonderwash'-machine.

3 opmerkingen:

stefanie.schippers zei

Zalig machientje! Heb je zo ook nog eentje voor gekleurde was? :-p

Gerdje Beeckaert zei

Hey Ingrid en Roger,
Na ongeveer 10 dagen heb ik tijd gevonden(!!) om rustig jullie blog te lezen.Supertof om jullie te kunnen/mogen volgen. Geniet van de reis en hou ons op de hoogte met jullie verhalen. Dan kunnen wij, groen van jaloezie,(hihi!!) meegenieten. Een onvergetelijke reis gewenst van de vrienden van Erwin( Ingrid, hopelijk was jouw bouillabaise even lekker of nog beter dan die van Erwin?)en Alice. Het was trouwens een leuke kennismaking met jullie,bij hen 2 weken geleden. Gerdje en Géne

Dorothy Bosman zei

Een handmatig wasmachientje nog nooit gezien! Wat schattig.
'Reven' een woord nog nooit gehoord.
We leren hier bij in Beveren.
En Boulogne-sur-Mer even opgezocht een prachtige stad.
'All hands on deck' we zagen het ook gebeuren, spannend.
Fantastisch om dit te mogen volgen.
Groetjes
Suzanna, Dorothy, Dries en Lander Bosman