zondag 12 mei 2013

t' Kan verkeren sprak Bredero, en hij wist er alles van. Het nieuwe grootzeil heeft nog wat aanpassing aan het voorlijk nodig. Het voorlijk kwam los en daardoor blokkeerde alles. Willem zal er voor zorgen dat alles volgende week in orde is.
Het reddingsvlot (Deens) laat op zich wachten, de Vikings hebben vertraging, dat is ook nieuw.
Dus moet Ad (onze steun en toeverlaat) wachten om de beugel aan te passen en te bevestigen.
De radar laat het afweten , er is een connectorpin verbogen maar geen nood Arno kan dat wel oplossen, denken en hopen we.
Maar er is ook goed nieuws: de generator is dankzij Wilco prima in orde en doet zijn werk in relatieve stilte (hoeraaaaaaaaaa!!) De zonnepanelen vullen prima bij, zelfs met betrokken weer is de opbrengst prima. De nieuwe batterijcontroler geeft ons een gerust gevoel aangezien we nu veel beter ons verbruik en bijladen kunnen volgen/regelen. Onze lampjes zijn nu allemaal LED.
De mast, de verstaging en het kotterstag zijn in orde dankzij Marco, die ook de nodige aanpassingen deed om de davids gebruiksklaar te maken. De voorzeilen staan erop en ogen prima maar zonder grootzeil is ons schip maar half gekleed.
Binnenin is alles grondig gepoetst en als kers op de taart hebben we de nieuwe (zelf gemaakte) gordijntjes gehangen, wat direct een veel huiselijker sfeer geeft.
Wachtend op de (hopelijk) laatste aanpassingen blijven we rustig en proberen te genieten van alle gebeurtenissen want het is goed toeven in Brouwershaven.

Geen opmerkingen: