maandag 20 mei 2013

Eén week later en we zitten weer met lading nieuwe problemen.
Eerst het goede nieuws!
Hoe gaan we het stormzeil vastzetten??
Het grootzeil is aangepast, werkt goed en oogt mooi. Het voorlijk is iets langer evenals het onderlijk en de bolling ligt iets lager dan bij het vorige grootzeil. Het achterlijk is iets uitgebouwd met verticale zeillatten. Het oppervlak is ook iets groter.
Het stormzeil geprobeerd en dat ging prima met de mof en een dynema binding op de ankerlier vastgelegd.
Het nieuwe reddingsvlot is geleverd en Ad en zijn team kunnen er nu mee aan de slag om de bevestigingsbeugels te maken.
...en dan de rest!
De mastvoet lijkt te lekken, nooit gehad maar nu na herplaatsen van de mast lijkt er iets fout te zijn en loopt er wat water (gelukkig geen zout water) via de plafond verlichting naar binnen.
Laat ons maar hopen dat het inderdaad de mastvoet is anders moet de zoldering er uit om te zien van waar het water komt.
De SSB geprobeerd dit weekend samen met Harry (ON4HVO) en wat blijkt , geen draaggolf, geen power output enz. Arno is zondag alles komen nameten: er zit een fout in de nieuw aangekochte SSB. Dus breken we de SSB terug uit en gaat ie naar Maes Electronics om alles na te meten en te herstellen? (met dank aan Harry en Arno voor alle hulp en adviezen)
Bij het inrollen van ons nieuwe grootzeil hebben we onze reeflijn kapot getrokken, dus die moet terug ingeschoren en doorlopend  gemaakt worden.
Onze to-do lijst lijkt niet te krimpen, maar dat is niet anders dan bij andere vertrekkers dus no worries!!!!!!!!
Geen opmerkingen: