zondag 24 maart 2013

we zijn in voorbereiding!!!!!!

Onze Aeolus ligt in Brouwershaven. Er werd een nieuwe vaste rolkotterstag geplaatst.
De mast is nagekeken en het rolsysteem werd vernieuwd. Verstaging nagekeken en de LED verlichting zal geplaatst worden als de mast terug op het schip komt evenals de aanpassingen aan de giek voor het nieuwe rolgrootzeil dat door Willem van Quantum sails prima op tijd geleverd werd en prachtig is.
Roger heeft zijn GOC examen afgelegd en zijn certificaat ontvangen.
De SSB apparatuur is aangeleverd. Nu hopen we dat ze op de werf een beetje voortmaken met het plaatsen van de brug, dan kunnen de zonnepanelen en andere elektriciteitswerken ook eindelijk afgewerkt worden. De generator is nagekeken maar nog niet teruggeplaatst.
De kiel is afgekrabt. Er is een nieuwe schroef besteld, het schroefaslager is vervangen en het stuurmechanisme van het roer is vernieuwd.
We gingen op bezoek bij Dieter en Marc die met hun vele verhalen en ervaringen ons veel nuttige info bijgebracht hebben en ons nog meer zin doen krijgen om te vertrekken.
Eind april hopen we te water te gaan zodat ons vaarseizoen kan beginnen maar vooral ook het uittesten van alle nieuwigheden.De voorbije wintermaanden hebben we niet stilgezeten.
We hebben deelgenomen aan de cursus 'meteorologie en routeplanning' en 'EHBO van de motor' telkens goed georganiseerd door de Toerzeilers. Super-interessant, we hebben er veel van opgestoken en natuurlijk ook anderen ontmoet die ook dromen van vertrekken naar ....

Roger heeft deze week elke avond CD's overgezet op de computer om die dan later over te brengen op een I-pod. Op die manier kunnen we tijdens het wachtlopen muziek beluisteren zonder de ander te storen. We hebben al 1100 liedjes.Geen opmerkingen: